Webdomain – domæner og hosting

Webdomain tilbyder domæner og webhosting til kunder med beskedne krav. Priserne er lave, og der er flere gode tilbud. Leverandør med en del års erfaring

Webdomain tilbyder domæner og webhosting til meget lave priser. Det billigste webhotel her koster beskedne 9 kr. i abonnement om året, og med oprettelse af webhosting følger samtidig et gratis .dk-domæne. Også SSL Certifikat er inkluderet i abonnementsprisen. Altså klart en favorabel pris.

Tre slags webhosting

Til gengæld er sortimentet begrænset til blot tre typer webhosting, og selvom det ikke er decideret skrabede løsninger, er der tale om beskedne tilbud på webhosting. Samtidig ydes der kun support telefonisk i få timer dagligt, ellers via e-mail. Webdomain er en mindre aktør på markedet for webhosting.

Registrering af domænenavn

Foruden de tre slags webhoteller tilbyder Webdomain registrering af domænenavn, og priserne er her nogenlunde i midten af markedet. Til den gode side hører som nævnt, at oprettelse af abonnement på webhosting giver gratis .dk-domæne, og gebyret for oprettelse af webhosting er på rimelige 99 kr.

Billig løsning til begynderen

Du kan således hos denne udbyder få webhosting til sammenlagt 207 kr. for et år – oprettelse plus 12 måneders abonnement. Hvis du vælger et .dk-domæne, er dette så også inkluderet i prisen. Og der er ingen binding på abonnementet. Alt i alt kan dette derfor godt være en billig mulighed for begynderen.

Pæn grundpakke

Alle tre typer webhosting giver en fælles grundpakke, hvor følgende især er interessant:

·         Gratis oprettelse af .dk-domæne

·         Ubegrænset antal domæne-aliasser

·         Gratis SSL Certifikat

·         Fri trafik

·         Ingen binding

WordPress med et enkelt klik

En del andre features er inkluderet. Foruden ovennævnte er det også vigtigt, at abonnementet leveres med nem installation af diverse apps, QuickCMS, så du med et enkelt klik kan installere for eksempel WordPress. Du kan dermed hurtigt komme i gang med at lave din hjemmeside.

Webdomæne uden hosting

Det er også et plus, at Webdomain tilbyder oprettelse af webdomæne, uden du behøver have hosting samtidig. Vælger du kun at have dit domæne registreret her, men have dit webhotel andetsteds, får du stadig adgang til et smart DNS – forkortelse af Domain Name System – så du overskueligt og let kan administrere dit domænenavn. Eksempelvis tilknytte relevante services og tjenester.

Oppetid på 99,95 %

Samtidig er det et stærkt kort, Webdomain har på hånden, når de lægger an til en oppetid på hele 99,95 %. De giver dog ingen garanti for denne oppetid, hvilket er normalt for mindre aktører på hostingmarkedet. Men de har døgnovervågning af deres servere, og alle servere er placeret i Danmark. Der er dermed god mulighed for, at du kan føle dig sikker på at få en velfungerende løsning, så din hjemmeside virker.

Silver, Gold og Platin

De tre typer abonnementer for webhosting har som nævnt de samme grundlæggende features. Hertil kommer så mere plads og flere postkasser for hvert trin, du rykker op:

·         Silver: Oprettelse 99 kr.,  9 kr. pr. måned i abonnement, 3 GB plads, 10 postkasser

·         Gold: Oprettelse gratis, 19 kr. pr. måned i abonnement, 5 GB plads, 50 postkasser

·         Platin: Oprettelse 99 kr., 29 kr. pr. måned i abonnement, 10 GB plads, 100 postkasser

Alle tre er for så vidt gode tilbud på billig webhosting, især når man tænker på de grundlæggende features som gratis .dk-domæne, gratis SSL Certifikat, og at der er fri trafik. Det flot til disse priser.

Til begynderen og små virksomheder

Med det stærkt begrænsede sortiment og den lige så begrænsede telefoniske support er Webdomain som udbyder af webhosting en mindre aktør. Større virksomheder må derfor gå andre steder hen. Men for begynderen, der gerne vil have sin egen blog eller for eksempel starte en mindre webshop, kan dette måske godt være en billig og ganske effektiv løsning. Men der er stor konkurrence på dette marked.

Begrænset telefonsupport kan være et problem

Udbydere af billig webhosting er der mange af, og selvom Webdomain selv siger, de er de billigste, er dette ikke helt rigtigt. Der findes en del udbydere, der tilbyder endnu billigere webhosting. Samtidig kan det være et problem også, eller måske endda især, for nybegynderen, at telefonisk support er stærkt begrænset. Blot fem en halv time, og kun på hverdage, er der support via telefonen. Det kan være uhensigtsmæssigt, hvis du driver forretning, og der skulle opstå et problem med hjemmesiden.

Blandede anmeldelser

Ser man på, hvad almindelige brugere siger for eksempel på Trustpilot, så er anmeldelserne ikke entydigt positive. Især netop den manglende support kritiseres, ja nogle brugere har simpelthen oplevet, at telefonen slet ikke blev taget hos Webdomain. Men der er delte meninger, og nogle er godt tilfredse.

Flere gode ting at sige

Der er dog en række gode ting, som placerer Webdomain ganske godt i feltet. Selvom en del andre aktører også har lave priser på webhosting, er det langtfra alle, der tilbyder fri trafik på de billigste løsninger. Heller ikke alle giver gratis SSL Certifikat, og det er samtidig fint, at der hos Webdomain ikke er nogen binding. At de desuden lægger et gratis .dk-domæne oveni, gør det endnu mere attraktivt.

Oppetiden er meget vigtig

Hvis man kan regne med en oppetid på 99,95 %, er dette også blandt de bedste på markedet, og oppetiden er jo noget af vigtigste for dig. Uanset hvor fiks en hjemmeside, du har fået lavet, og uanset hvor billigt dit abonnement er, så er det jo alt sammen ligegyldigt, hvis hjemmesiden ikke er oppe og køre. Men Webdomain siger, at de ‘kan sikre’ optimal oppetid, med de 99,95 % ‘som mål’.

Firmaet startede i 2004

Webdomain startede med at tilbyde webhosting i 2004 og er dermed en af de ældste aktører på det danske marked. Med 15 års erfaring bør varen kunne leveres, og som det fremgår har de også en hel del gode ting at tilbyde. Men samtidig er virksomheden efter disse år fortsat blandt de mindre aktører, og selvom de med deres erfaring burde kunne give kompetent support, lader det til at halte noget her.

Alt i alt

Sammenlagt kan det konkluderes, at Webdomain placerer sig pænt i feltet blandt de billige udbydere af webhosting. Priser og produkter er konkurrencedygtige, og da der ikke er binding på abonnementet, er der ikke megen risiko ved at prøve denne udbyder. Oppetiden og den fri trafik er i alle tilfælde stærke kort.