Cliche tilbyder billige webhoteller

Cliche tilbyder billige webhoteller og domænenavn til dig, der kan nøjes med en enkelt hjemmeside. Priserne er helt i bund.

Cliche tilbyder billige webhoteller, og desuden kan du få registreret dit domænenavn her. Dette er, hvad der tilbydes hos denne udbyder, ikke mere. Hvis du er begynder i forhold til at have din egen hjemmeside, og hvis du er interesseret i en enkel løsning for eksempel til en blog, så kan Cliche være en rigtig god løsning for dig. Du bliver ikke meget billigere. Det billigste webhotel her koster 1. kr. i abonnement om måneden.

Godt til prisen

Hvis du på den anden side er ude efter noget mere avanceret, især hvis du har brug for mere end én hjemmeside, er Cliche ikke løsningen. Du kan nemlig kun få én hjemmeside pr. abonnement hos denne webhost, uanset hvilken type abonnement du vælger. Men det dyreste giver klart råderum, her får du 20 GB lagerplads og desuden en pæn serverhukommelse på 128 MB. Virkelig pænt for 49 kr. om måneden.

En af de billigste i Danmark

Ja, du læste rigtigt: De månedlige abonnementspriser ligger fra 1 kr. for det billigste, op til 49 kr. for det dyreste. Det er således især på prisen, at denne udbyder kan konkurrere. Prisen på 1. kr. om måneden er det næstbilligste nogen dansk udbyder af webhoteller kan præsentere. (En enkelt er simpelthen gratis).

Kvaliteten er ok

Men for 1 kr. om måneden må man vel forvente, at det er pengene værd, og det er det selvfølgelig. Spørgsmålet er måske i stedet, hvad man kan forvente at få til den pris. Svaret er, at du faktisk godt kan forvente en del. Sammenligner man med Cliches nærmeste konkurrenter, er der ikke stor forskel i kvalitet.

Oppetid

På et par områder skiller Cliche sig positivt ud i forhold til mange af konkurrenterne. Nemlig blandt andet når det drejer sig om såkaldt ‘oppetid’. Dette begreb drejer sig ikke om, hvornår børnene skal i seng, men derimod om den tid din hjemmeside er ‘oppe’ og fungerer efter hensigten. Her har Cliche meget flotte 99,95 % oppetid, hvilket er bedre end de fleste af konkurrenterne.

Høj oppetid giver tryghed

En så flot oppetid kan være vigtig for dig, for eksempel hvis du bruger din hjemmeside til en webshop. Du skulle jo nødig miste kunder, fordi hjemmesiden ikke fungerer. Men med 99,95 % oppetid kan vi hurtigt regne ud, at det kun er sammenlagt få timer på et år, at siden er ‘nede’. Hvilket giver tryghed for dig.

Gavnlig statistik

Et andet område, hvor Cliche ligger lunt i svinget, er med hensyn til et gennemarbejdet system for statistik, som du får adgang til som abonnent. Systemet tillader dig at analysere trafikken på din hjemmeside, så du kan tjekke antal unikke besøg, antal fremviste sider, fordelingen af sider, besøgendes valg af sprogindstillinger og en hel del mere. Dette kan vise sig klart gavnligt for dig, især hvis du driver forretning.

Teknikeren bor ved siden af serveren

Cliche er en dansk virksomhed, der nu har bredt sig til flere andre lande, især i Norden. Cliche har det princip i virksomheden, at teknikere ansat i Cliche ikke må bo længere end 10 minutters transporttid fra webhostens servere. På den måde sikres optimal oppetid. Ret tjekket må man sige.

Ubegrænset trafik på hjemmesiden

Cliche tilbyder i abonnement til 1 kr., at du får ubegrænset trafik på din hjemmeside. Langtfra alle prisbillige webhoster giver ubegrænset trafik på deres billigste løsninger. Samtidig er det også sådan, at mange webhoster i den billige afdeling kun tilbyder at hoste ét domæne pr. abonnement, så heller ikke her er Cliches tilbud ringere end de nærmeste konkurrenters.

God placering i feltet

Kort sagt: Der findes en hel del udbydere af meget billig webhosting, og Cliche placerer sig udmærket i feltet. Den billigste løsning hos Cliche hedder ‘Alfa’, og gebyret for oprettelse er 139 kr., hvilket godt nok er i den lidt dyrere ende, sammenlignet med andre lavpris webhoster. Men det er små forskelle, vi taler om.

Begrænset service

Den vigtigste pointe i forhold til at vælge Cliche som webhost er, at du ikke må kræve det helt store. For eksempel er servicen begrænset, så du kan ikke forvente at få omfattende support. Men er det ikke også meget rimeligt, for 1. kr. om måneden? Du registrerer dit domæne – og betaler for dette særskilt – og du får plads på webhotellet. Og du har også mulighed for at kontakte webhosten, via e-mail, chat og telefon.

De fem typer abonnementer

Cliche tilbyder fem typer af webhoteller. Navnene er bogstaver fra det græske alfabet:

  • Alfa: 100 MB serverplads, 5 e-mail konti, HTML, ubegrænset trafik på sitet, abonnement 1. kr. om måneden. Oprettelse 139 kr.
  • Gamma: 2 GB lagerplads, 20 e-mail konti, WordPress installer, PHP & MySQL, SLL/HTTPS. Oprettelse er gratis, 1. måned er gratis, ellers koster abonnementet 19 om måneden.
  • Delta: 5 GB lagerplads, 30 e-mail konti, WordPress installer, PHP & MySQL, SLL/HTTPS. Oprettelse 139 kr., de første to måneder har gratis abonnement, derefter 29 kr. om måneden.
  • Epsilon: 10 GB lagerplads, 100 e-mail konti, WordPress installer, PHP & MySQL, SLL/HTTPS. Oprettelse 139 kr., første tre måneder gratis abonnement, herefter 39 kr. om måneden.
  • Zeta: 20 GB lagerplads, 200 e-mail konti, WordPress installer, PHP & MySQL, SLL/HTTPS. Oprettelse 139 kr., første 4 måneder gratis, herefter 49 kr. om måneden.

Lagerplads og e-mail konti

Som det fremgår, er forskellen på de enkelte abonnementer, at du får mere lagerplads og flere e-mail konti for hvert niveau, det går opad. Samtidig kan det være vigtigt, at du med det billigste abonnement, Alfa, må klare dig med HTML, hvorimod de andre typer alle sammen har PHP & MySQL, SLL/HTTPS inkluderet. Dette betyder, at du med Alfa ikke kan bruge WordPress installer til at lave din hjemmeside. Alle abonnementer giver 128 MB serverhukommelse, også Alfa. Du har også med alle abonnementer adgang til support.

Måske bedst med Gamma

Konklusionen er, at hvis du ikke har brug for mere end en enkelt hjemmeside, og du heller ikke stiller de store krav til diverse funktioner, så kan Cliche være en god mulighed som webhost. Måske du bør overveje at betale mere end den ene krone i abonnement, så du kan få bedre redskaber i form af WordPress installer, PHP & MySQL, og SLL/HTTPS. Det næstbilligste abonnement på 19 kr. er det sikkert værd.