VPS hosting – brug VPS hosting og tilrettelæg dit domæne efter dine behov

Er du usikker på, hvor meget plads du har brug for til dit domæne, så er VPS hosting en mulig løsning. Med VPS hosting tilrettelægges din hjemmeside efter dine behov, og uanset om du har brug for meget eller lidt plads

Når en virksomhed gerne vil supplementere sin kerne-forretning med en online-shop, så skal du altid huske at afveje på den ene side udgifter til teknologi og web-hosting og på den anden side indtægter gennem nye kunder.

Virksomheden skal her bestræbe sig på at finde den gyldne balance mellem en web-hosting løsning, som kan servicere alle jeres kunder samtidig med, at webhosting-pakken også skal være økonomisk overkommelig i det lange løb.

Ofte så vil virksomheder starte med at have en delt webhosting-pakke. Imidlertid, i takt med at deres virksomhed vokser, så vil virksomheden have større og større problemer med at håndtere deres voksende kundekreds.

På den anden side, så vil en selvstændig webhosting-løsning med langt mere plads ofte være en både unødvendig og dyr metode for en nystartet virksomhed.

Løs dit pladsdilemma med VPS hosting
Løsningen på ovenstående dilemma er at få en såkaldt Virtual Private Server (VPS), som falder midt imellem ekstremerne mellem delt og selvstændig webhosting. En virtuel privat server er en særdeles pålidelig server, som kan tilpasses alt efter, hvor meget plads din virksomhed nu engang har brug for. En VPS server kan både komme til Linux- såvel som til Windows-baseret styresystem.

Kendetegn ved VPS hosting
VPS hosting er kendetegnet ved, at den har adskillige individuelle hosting-kontoer placeret på sin server, hvilket minder en del om delt hosting. Imidlertid har hver konto ved VPS hosting sit eget uafhængige operativsystem. Konsekvensen af dette er, at sikkerheden på din VPS-konto er helt i top, og at din konto – i modsætning til ved delt hosting – kan designes helt udfra dine egne ønsker og behov.

VPS hosting bygger på en banebrydende teknologi, som går under navnet virtualisering. Denne teknologi kan udnyttes ved hjælp af forskellige software-pakker, som undet et kaldes for hypervisor-software. Nogle af mest typiske former for hypervisor-software er programmer såsom Xen, OpeVZ, Parallels’ Virtuozzo og SolusVM.

Hvilken hypervisor-software du vælger, kan have stor indflydelse på, hvor godt din webhosting-konto virker. I de fleste tilfælde vil dit valg afhænge af, om du bruger en Windows- eller Linux-baseret VPS og som regel vil denne beslutning allerede være truffet af din webhost